Koti pukeutuu juhlaan

Kevät on juhlien aikaa. Kukat, kynttilät ja erilaiset ruusukkeet luovat helposti ja edullisesti juhlavan ulkoasun ja tunnelman kotiin.

Ellet halua "ylimäärästä" rekvisiittaa kotiisi, voit kokeilla muutamaa uutta tyynynpäällistä sohvalle ja lisukkeeksi ylellisen oloinen torkkupeitto.

Tässä muutamia esimerkkejämme

Cozy -torkkupeitto

Samettityyny Gold

Kimaltavat tuikkukupit

Kevät keikkuen tulevi...

Nyt kun aurinko pilkahtelee tuon tuostakin, on helppo huomata talven "vauriot". Eipä hätää, usein nekin on korjattavissa kevyellä tai vaikkapa ihan perusteellisella siivouksella. Ja mikäli koti kaipaa vielä jotain muuta piristystä, sekin on helposti - ja edullisesti toteutettavissa.

Kunnon siivous on ensiaskel

Pyyhi pölyt, ulkoiluta matot ja tekstiilit, pyyhi pinnat rasvasta ja muusta liasta, imuroi, pyyhi lattiat ja tuuleta.

Ahkerimmat siirtyvät seuraavaksi ikkunoiden pesuun...

Mikäli näiden toimien jälkeen huoneilmassa on epämiellyttävä tuoksahdus, kannattaa ottaa selvää, mistä se johtuu. Tuoksukynttilät ja muut huonetuoksut eivät ole tarkoitettu pahan hajun peittämiseen vaan normaalin huoneilman elävöittämiseen ja rikastamiseen mieleisillä aromeilla.

Piristystä tekstiileillä

Kaikki kaipaavat piristystä silloin tällöin, myös koti. Ellet halua laittaa koko sisustusta uusiksi, kaivattua kasvojenkohotusta saa myös pienillä asioilla. Hanki uusi torkkupeitto lempituolillesi, muutama sisustustyyny sohvalle, uudet tabletit tai kaitaliina ruokapöydälle jne. Entäpä uudet verhot tai matto?

Sekä ylä- että alakuvissa Svanefors'in ihanan rennon tyylikkäitä kattauksia

Osta yhteensopivat tekstiilit verkkokaupasta;

Yllättäviä värejä ja väriyhdistelmiä

Muutamat perusvärit ovat kautta aikojen olleet osana suomalaista sisustusta. Seuraavaksi voimme todeta, että mm. vihreän, harmaan ja ruskean yhdistelmät toimivat yllättävän hyvin. Näistä esimerkeistä henkii trendikäs retrotyyli päivitettynä vuodelle 2017 .

Nykyaikaista retrohenkeä à la Svanefors 2017 (ylä- ja alakuvat)

Pastillivärit tuovat pehmeyttä ja herkkyyttä sisustukseen

Herkillä pastilliväreillä voi leikitellä monellakin tavalla. Voit huoletta yhdistellä eri värejä samassa sävyasteessa tai valita yhden värimaailman, jota korostat selkeästi tummemmalla tai kirkkaammalla värillä. Pastillit toimivat aina valkoiseen tai harmaaseen yhdistettynä, joten tässä on vaikea mennä vikaan. Alla esimerkkejä Svanefors'in tyyliin.

Myös kirkkaiden värien käyttö on sallittua!

Tunne värien voima! Jo pelkkä valoisuuden lisääntyminen antaa lisää energiaa, mutta myös pirteät värit luovat saman efektin. Ellet ole kirkkaiden värien ystävä, kannattaa silti kokeilla vaikka vain yhtä väriä ja yhtä "esinettä" kerrallaan esim. kauniin maljakon tai sisustustyynyn ominaisuudessa.

Yläkuvassa Svanefors'in värikkäitä tyynyjä kevät-/kesämallistosta 2017

Alla fiilistelykuvia värikylläisestä ja pirteästä kesästä.