* * * * * * * * ! ! ! Nyt sisustetaan kasveilla ! ! ! * * * * * * * *

Kasveilla sisustamisen ei tarvitse tarkoittaa sitä, että teet kodistasi viherhuoneen tai viidakon. Silloin, kun tyyli on selkeä ja mutkaton, on parempi pitäytyä minimalismissa myös kasvien ja kukkien osalta, mutta toisaalta niitä ei kannata myöskään kokonaan unohtaa.

Kestokasvit ovat hyvä valinta

Nykyään ei tarvitse olla huolissaan, vaikka ei kasvien kanssa tulisikaan toimeen. Silkkikukissa ja -kasveissa on runsaasti laadukasta tarjontaa, niin leikkokukissa kuin viherkasveissakin.

Monet ajattelevat, että nehän vaan keräävät pölyä ja siten ovat haitaksi hengitettävälle huoneilmalle. Tekokasvit eivät kuitenkaan kerää pölyä sen enempää kuin mikään muukaan esine/kaluste sisätiloissa.

Ja taas toisaalta, kun huomaat, että pölyä on kertynyt kasvin pinnalle, ainakin tiedät, että kaikki se pöly on pois keuhkoistasi.

Myös keinokasvit on hyvä käyttää suihkussa muutaman kerran vuodessa tai useammin, mikäli on tarvetta.

Ruukuissa on voimaa

Yksittäistä kasveista ja pienemmistä ryhmistä saat katseenvangitsijan, kun kiinnität maljakkon tai ruukkun valintaan huomiota. Valitse siis sekin tyyliisi sopivaksi, muistaen oikeat mittasuhteet.

Yhdistele rohkeasti

Erimuitoisia, -värisiä ja -kokoisia kasveja ja kukkia on helppo yhdistellä mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi. Samoista kasveista saat sesongeittain vaihtelevan asetelman vaihtamalla vain muutamaa elementtiä.

Yhdistele kukkia ja kasveja myös muiden elementtien kanssa.

Kun kokeilet eri yhdistelmiä ja paikkoja, ja näet lopputuloksen, niin huomaat, ettei kaikkien tavaroiden tarvitse sijaita niille tavanomaisilla tai perinteisillä paikoilla.

Muista kuitenkin ottaa turvallisuustekijät huomioon.

Ota kukat ja kasvit osaksi arkea

Varsinkin silloin, kun olet valinnut ikivihreät kasvit, niitä voi vapaasti siirrellä paikasta toiseen ilman, että tarvitsee murehtia itse kasvin viihtyvyydestä. Arkinenkaan kattaus ei vaan voi olla tylsä, jos lisäät siihen muutaman yllättävän lisukkeen.

Kasveilla raikkautta ja eloa

Reilun kokoinen viherkasvi tai kukka elävöittää ja piristää tilaa, jossa on käytetty niukasti värejä.

Valkoisen ja vihreän kontrasti toimii aina, kun toivot hillityn tyylikästä lopputulosta!

Hempeän pastillin värisillä kukilla saat saman tilan pehmeän tyttömäiseksi.

Kirkkaat ja värikkäät kukat ja kasvit tuovat energiaa ja iloa.

Leikittele, hulluttele ja viihdy kasvien kanssa!

Tässä artikkelissa käytetty kuvamateriaali on Nordal'in kuvapankista, kevät-/kesä 2017 mallistosta.

Sisustamo Dete toimii Nordal'in jälleenmyyjänä. Mikäli kiinnostuit jostain/joistain kuvissa esiintyvistä tuotteista, ota yhteyttä esim. YHTEYDENOTTO -lomakkeella ja kerro tarkemmin.